godispapper.

Några kanske har sett den här väskan från H&M’s samarbete med Maison Martin Margiela? Jag tyckte att det var en himla rolig idé, men använder inte handväskor. Vill heller inte handla dem från H&M om det går att undvika. Så. Däremot ligger det en massa småsaker och dräller i min ryggsäck, så jag gjorde en mindre variant av godispappret att ha i den!

 

Detta behövs:

 

  • Två tyger, ett till utsida och ett till insida. Jag valde ett tjockare bomullstyg till utsidan och en lite silkigare prickig insida från en gammal blus.
  • Symaskin
  • Linjal
  • Penna
  • Sax

Jag klippte en rektangel på 21×26 cm av det tjockare yttertyget.

Sen klippte jag innertyget cirka 17×26 cm. Detta för att innertyget inte ska synas i kanterna.

Jag lade rätsidorna inåt mot varandra och sydde med tät sicksack längs med kortsidorna. Sedan vändes allt ut-och-in (så att det blev åt rätt håll) och sydde raksöm längs med de sydda sidorna för att göra dem platta.

Sedan veks sidorna inåt mot mitten. Jag har ingen bild på det tyvärr, men den ena sidan ska ligga över den andra, så att kanterna överlappar varann. Min ”väska” blev 11 cm bred efter ihopvikning. Sedan gjorde jag ett mönster för kanterna på godispappret och kanterna klipptes.

Då ser det ut så här.

Sedan syddes en raksöm längs båda kanterna,tänk på att göra detta tillräckligt långt ner för att få med innertyget. Annars slinker det runt på insidan!

Sen är det klart!

Fiffig gömma för grejer som dräller runt!

 

 

English: I made a little pouch inspired by Maison Martin Margielas Candy wrapper bag for H&M!

Annonser

6 thoughts on “godispapper.

  1. Emma skriver:

    Vi har hunnit tre kapitel tror jag (ett per kväll sådär innan sömn) och tycker det verkar väldigt spännande. Blir alltid lite förvirrad i början av många olika personer som presenteras men nu börjar jag få lite sammanhang. Något mörkt bara anas än så länge! (Förutom det hemska som hänt, förstås.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s