herringbone curtain dress.

Den här gardinen har ju hunnit bli både det ena och det andra, och det finns fortfarande en del kvar av den! Jag såg en väldigt fin klänning i en sy-tidning och ett väldigt fint fiskbensmönster på en kudde. Tänkte att det kunde vara fint att kombinera, och det var det minsann också!

Först klippte jag ut alla delar till klänningen, sen skar jag ut en mall till mönstret i overhead-plast, blandade till en tjusig blå färg (blå akryl- och svart textilfärg) och provade att trycka det på en restbit tyg. Till en början använde jag en halv disksvamp för att trycka. Det var väldigt tidskrävande, så jag gav upp och traskade iväg till Clas Ohlson för att köpa en väldigt liten roller. Det gick mycket bättre. Kom ihåg att stryka av lite färg i karet så att det inte kladdar ihop under mallen bara!

Om du är som jag – väldigt otålig och en gnutta slarvig, kan det hända att färgen får olika nyanser allt eftersom det måste blandas ny. Ett tips är att helt enkelt göra tillräckligt mycket färg från början (det gick åt ganska mycket mer än jag trodde) och hälla ner i karet, alternativt jämföra väldigt noga med färgen på trycket. Min framsida har pga sagda otålighet flera olika blå färger samt några missöden med fiskben som flutit ihop, men vad gör väl det, klänningen blev ju bara mer tjusig!

Kan vara det finaste jag gjort! På semestern (som börjar på fredag) skall jag åka till Paris och premiära den. Det blir fint!

English: Another garment from the curtain that never ends! Here with a herringbone pattern. The pattern for the dress can be found here.

Annonser

4 thoughts on “herringbone curtain dress.

  1. Patrik skriver:

    Mycket vackert och smart måste jag säga. Man kanse borde göra sig en fiskbenskavaj ”sneglar på linne gardinen”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s